2018-05-10 14:37:43

Naši uspješni sportaši

Osvajaju medalje, posebna priznanja, ponosno predstavljaju našu školu i Općinu i zaista je pravi trenutak da ih malo bolje predstavimo.

Lea Pongrac učenica je 4.r. Područne škole Radakovo. Odlična je učenica, članica malih vatrogasaca, uči dodatno engleski jezik i još je k tome najperspektivnija mlada sportašica zaprešićkog kraja do 15 godina!

Lea trenira  kyokushinkai karate od svoje 9. godne. Dapače, zna točan datum kada je počela- 29. siječnja 2016. Kaže da je oduvijek bila živahno dijete i da su je roditelji upisali na karate kako bi iskoristila višak energije. I to je zaista bila dobra odluka. Samo nekoliko mjeseci nakon početka treniranja Lea je osvojila svoju prvu medalju (baš na  svoj rođendan!)- broncu.

Lea voli karate, izlaziti na turnire, učiti nove pokrete. . . Trenira 3 puta tjedno u Pojatnom, u Klubu BUDO-RYU Zaprešić. Trenutno ima viši plavi pojas, a mi uopće ne sumnjamo da će brzo doći  do crnog.

Početkom veljače ove godine Lea je proglašena za najperspektivniju mladu sportašicu do 15 godina zaprešićkog kraja, a prošlog mjeseca, povodom Dana Krapinsko -zagorske Županije, dodijeljeno joj je prigodno priznanje za rezultate i postignuća u protekloj godini.

Zanimljivim sportom uspješno se bavi i dvoje osmaša iz matične škole. Petra Berković i Marko Žuraj bave se od malih nogu sportskim ribolovom. Ljubav prema ovoj rekreaciji usadio je Petrin otac (ujedno i  Markov ujak). Članovi su ŠRD Pastrva iz Donje Stubice. 

Prošli vikend na Bedekovčanskim jezerima održano je natjecanje KUP-Prvenstvo Športsko ribolovnog saveza Krapinsko-zagorske Županije za 2018 god. u lovu ribe udicom na plovak.

U kategoriji juniora prva je bila ekipa naše Petre i Marka. I pojedinačno su bili najbolji u svojoj kategoriji!

Oboje kažu da je posebno dobar osjećaj u ovom sportu "kad riba zagrize" i preporučuju svima koji još to nisu probali da svakako pokušaju.

Marko se posebno ponosi ulovom šarana od čak 14 kilograma! Petra još čeka takvog kapitalca :)

Našim sportašima čestitamo na dosadašnjim uspjesima i dalje želimo puno priznanja i nagrada!


Osnovna škola Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli