2016-03-22 17:45:00

Djeca - djeci

 Učenici 3.r. naše škole  sa svojom su učiteljicom, Šteficom Hajderer , 2014. g. započeli projekt pod nazivom „Djeca- djeci“. Naime, odlučili su jednom godišnje razveseliti djecu Specijalne bolnice za kronične bolesti u Gornjoj Bistri. I ove su im godine, 18. ožujka, priredili veseo program uz prigodne poklone. Sasvim sigurno možemo reći da je najveći poklon bolesnoj djeci bio sam dolazak posjetitelja. Učiteljica se potrudila da darova bude još više, pa se, zahvaljujući njezinoj zamolbi, u Bistru putovalo ruku punih za bolnicu potrebnih darova (hrane i  higijenskih potrepština).

„Spoznali smo kako nije lijepo živjeti sam i napušten i kako na svima leži odgovornost da stvaramo društvo u kojem ćemo svi živjeti kao jednaki u dostojanstvu. U plemenitom i humanom radu vodi nas misao kako ne smijemo izgubiti vjeru u ljubav i humanost.“, kazuje učiteljica Štefica. I sve to već godinama nastoji prenijeti svojim učenicima.

Učiteljica ističe veliku podršku roditelja svojih učenika, u materijalnom smislu i u moralnom, podršku ravnatelja škole, gospodina Ante Vukelića, stručnog tima škole te učiteljice glazbene kulture, gospođe Zdenke Poljak.

Prvi put su posjetili male bolesnike tijekom adventa 2014. godine, znajući da Božić predstavlja ljubav i da je baš u to vrijeme potrebna blizina, utjeha i  radost bližnjega.

Drugi posjet je realiziran krajem školske godine 2015. kada su se malim drugašićima pridružili i učenici viših razreda sa izvedbom plesa zagorske svadbe.

Učenici (Patrik Ban, Borna Berić, Valentina Cingulin, Nikolina Harapin, Tin Kinčić, Ivona Krizmanić i Klara Rukavina) aktivno  sudjeluju u svim etapama projekta, od planiranja do realizacije.

Uz vesele pjesme i ples te glazbenu pratnju učiteljice glazbene kulture, sasvim sigurno se uljepšava svakodnevica malih bolesnika.

U posjet je ove godine po prvi put išla i učiteljica Maja Posavec. Njen  zaključak mnogo  govori: „Otišli smo iz bolnice sa velikom radošću i ispunjenim srcem jer je osmijeh djece  koja borave u bolnici od nas napravio bogate ljude. Toj djeci to je dom, osoblje su im roditelji , a posjetitelji prijatelji. Ako Vas put nanese u Bistru,  posjetite ih. Njihov osmijeh reći će Vam sve , a Vi ćete biti sretniji čovjek. “

Ima li ljepše  priče  uoči Uskrsa. . . 

Za kraj, svakako moramo istaknuti misao vodilju učiteljice Štefice: "Zar nije predivna spoznaja što za ljubav nikada ne možemo reći da smo je nekome dali previše! Ona je uistinu neiscrpno vrelo!"

Fotografije  posjeta možete pogledati ovdje.


Osnovna škola Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli